HOE OVERLEEF IK…

EEN VLIEGREIS MET KINDNAAR CURAÇAO

Bekijk het lijstje

Toegegeven: het is pittig, vliegen met je kind naar Curaçao. Uiteraard heb jij de liefste zoon of dochter ooit, en gaat hij of zij lekker rustig 8 uur op zijn stoel zitten wachten tot de vliegreis voorbij is maar lees voor de zekerheid deze tips toch maar even:

#1 Reserveer een wiegje

Vlieg je met TUI? Dan mag je kind onder de 2 jaar mee op schoot. Zelfde is het geval bij KLM. Maar bij de KLM-reis naar Curaçao kun je ook een reiswiegje reserveren en dat… is een lifesaver. Je baby mag dan op de dag van de reis niet groter zijn dan 65 centimeter en niet meer wegen dan 10 kilo. De wiegjes zijn niet altijd beschikbaar dus bel van te voren met KLM om dat te checken. Pro-tip: Trek voor het wiegje opgehangen wordt, het tafeltje en de televisie uit de zijkant van je stoel. Hangt het wiegje eenmaal, dan lukt dat niet meer.

#2 Neusspray om druk op oortjes te verzachten

Jij kent het en weet hoe jij het kan oplossen: druk op je oren. Maar je kleintje kan dat nog niet. Een zoutoplossing in neussprayvorm kan wonderen doen voor de oortjes van je kleintje. Vlak voordat je gaat boarden even sprayen of vlak voor het opstijgen.

#3 Voeding in de aanslag

Jij kauwt op een kauwgompje of neemt een lollie om je druk op je oren te verminderen, bij een baby of kindje kan je hetzelfde effect bereiken door een fles te geven. Drinken terwijl je dus gaat opstijgen. Je moet je kindje toch op schoot hebben bij het opstijgen, dus kun je hem of haar net zo goed even laten drinken. Werkt prima! Je mag trouwens onbeperkt babyvoeding meenemen. Dus ook heet water in een thermoskan en een fles koud water. Geef je borstvoeding dan ben je natuurlijk ‘ready-to-go!’

#4 Setje extra kleding

Zul je net zien… je bent net geïnstalleerd voor die lange vlucht krijgt je kindje een enorme spuitluier. Je wurmpt je in het kleine toilet van het vliegtuig met verschoonplankje en dan… turbulentie. Gevolg: de poep zit overal. En ook op je shirt. Gelukkig ben jij zo slim om een extra shirt mee te nemen in je handbagage. Heel slim! Nu maar hopen dat het niet een tweede keer gebeurd.

#5 Cadeautjes voor onderweg

Vooral handig bij wat oudere kinderen, die moeite hebben met 8 uur lang stilzitten (welk kind niet?)… Cadeautjes! Koop een aantal kleine cadeautjes en pak ze in. Een hele koffer vol. Het liefst iets waar ze een tijdje mee kunnen spelen op hun stoel. Dus een pakje potloden, vouwpapiertjes, stickers. Anything will do! Zolang ze maar bezig zijn. Voor je het weet ben je weer een uur verder.

DolfijnGO vakantietips: Hoe overleef ik de vliegreis met mijn kind naar Curaçao?

#6 Baby Care Lounge

Wist je dat je op Schiphol een speciale Baby Care Lounge hebt? Je kunt er elke dag van 6:00 uur tot 22:00 uur gratis gebruik van maken. Doe dat! Want het is ideaal en helemaal ingericht op baby’s. In de Baby Care Lounge kun je afgezonderd je baby in bad doen, voeden en zelfs laten slapen in één van de zeven bedcabines: een hotel voor je baby. De Baby Care Lounge zit op de Holland Boulevard (tussen lounge 2 en lounge 3).

#7 Stewardessen zijn engelen

Ze vliegen en hebben een kek pakje aan. Juist ja: Stewardessen aka Engelen. Want geloof ons. Ze zijn de helden aan boord. Nog nooit eerder was het zo fijn als hun hulp, want ze nemen vaak met liefde even de zorg voor je kleine op zich zodat je heel even kan plassen. Ze komen trouwens ook vaker dan normaal bij je checken want: happy kids = happy plane!

OVER DOLFIJNGO


DolfijnGO maakt voor reizigers een selectie van het mooiste van Curaçao, Aruba & Bonaire! En binnenkort ook de rest van het Caribisch gebied! Op www.dolfijngo.com en via al onze social channels vind je onze favoriete hotspots, unieke trips & tours en local island guides. Wij helpen jou om je ultieme rondreis samen te stellen. Want samen met onze local insiders selecteren we voor jou de beste tours & activiteiten, lekkerste restaurants en de allermooiste plekjes op de eilanden. Dus of je nou op zoek bent naar een unieke boottocht naar Klein Curaçao, de beste snorkelspots aan de kust. Wilt genieten op een luxe zeilboot op het Spaanse Water, of gewoon het eiland wil verkennen als een echte insider? DolfijnGO!

DEEL DIT ARTIKEL


Zoek de goedkoopste vlucht!