UITGELICHT

8X ‘DO’S’ EN ‘DON'T’S’MET JE FAMILIE OP CURAÇAO

Lees verder

Curaçao is een ideale vakantiebestemming voor je hele familie. Ga je op pad met je kids, of ben je op stap met de hele familie? Hier een aantal tips om je verblijf nog beter te maken op de eilanden.

#1 DO: Neem je kids mee naar happy hour

Natuurlijk niet in een lawaaierige club om middernacht, maar tijdens happy hours bij beachclubs als Zanzibar (elke zaterdag vanaf 17.00) of Wet & Wild (elke vrijdag vanaf 17.30) kun je vanuit je ooghoek prima je spelende kids in de gaten houden, terwijl jij met een koud biertje en een portie spareribs het weekend viert.

#2 DON’T: Met ontbloot bovenlijf naar de supermarkt

Het is geen campingwinkel! Trek op z’n minst een shirtje/short/jurkje en wat slippers aan als je rechtstreeks van het strand besluit je barbecue-inkopen te doen.

#3 DO: Insmeren, ook als de zon niet schijnt

Ken je dat verhaal van die witte Nederlander die op zijn eerste vakantiedag zei “Ik heb geen zonnebrand, maar ga wel in de schaduw zitten”? Juist, die werd dus toch rood..!

#4 DON’T: Krabben bij muggenbulten

“Maar ze jeuken zo!” Goed insprayen voorkomt de meeste muggebulten. Verder: afblijven van die bultjes. Ze zijn ook zo weer weg. Het laatste wat je wilt, is mooie bruine benen met vijftig opengekrabde wondjes.

#5 DO: Neem een huurauto

“We zitten redelijk centraal. Kunnen alles wel lopen en anders pakken we e en busje”, is een veelgehoorde opmerking. Toch is er zoveel te zien op het eiland. Alleen al de vele prachtige tropische baaien richting Westpunt zijn een huurauto meer dan waard! TIP: Laat niets van waarde in je auto liggen – zeker niet in het zicht.

#6 DON’T: Afval achterlaten

Klinkt logisch. Toch is vervuiling op sommige plekken op Curaçao best een probleem. Denk ook om de wind: leg altijd iets zwaars op je plastic bordjes of papieren servetjes, anders waait het zo de zee in!

#7 DO: Van te voren betalen als je gaat tanken

Ja, dit gaat iets anders dan in Nederland. Eérst betalen bij het loket, dán pas die slang erin hangen. Het allerleukste is: benzine is ongeveer twee keer zo goedkoop als in Nederland!

#8 DON’T: Koraal aanraken

Familievakantie Curacao - Snorkelen

Koraal is beschermde natuur op Curaçao, omdat het kwetsbaar is en er lang over doet om te groeien. Daarnaast kun je er ook lelijk je vingers aan open halen. Nog gevaarlijker zijn zwarte puntige zeeappels en vuurkoraal. Dat laatste vind je vaak onder aan oude boeien, kettingen en steigers en kan net als zeeappels voor een aantal dagen irritatie zorgen.

DEEL DIT ARTIKEL


OVER DOLFIJNGO


DolfijnGO maakt voor reizigers een selectie van het mooiste van Curaçao, Aruba & Bonaire! En binnenkort ook de rest van het Caribisch gebied! Op www.dolfijngo.com en via al onze social channels vind je onze favoriete hotspots, unieke trips & tours en local island guides. Wij helpen jou om je ultieme rondreis samen te stellen. Want samen met onze local insiders selecteren we voor jou de beste tours & activiteiten, lekkerste restaurants en de allermooiste plekjes op de eilanden. Dus of je nou op zoek bent naar een unieke boottocht naar Klein Curaçao, de beste snorkelspots aan de kust. Wilt genieten op een luxe zeilboot op het Spaanse Water, of gewoon het eiland wil verkennen als een echte insider? DolfijnGO!

Jouw ontspannen reis naar Curaçao start hier