Uitgelicht: de mooiste stranden op Curaçao

Op zoek naar een overzicht van de allermooiste stranden op Curaçao? Dit is hét lijstje.

voldoende schaduwplekken
douches aanwezig
kindvriendelijk
toiletten aanwezig

faciliteiten
duikschool
entree
restaurant

Cas Abou Beach

Voordat je je reis naar Curaçao (hebt ge)boekt, zijn foto’s van mooie stranden dé bekendste factor om naar het mooie eiland te komen. Je zal hoogstwaarschijnlijk dan wat voorbij hebben zien komen van Cas Abou Beach. Een hagelwit strand, azuurblauwe zee en wuivende palmbomen. Kortom; het ideale strandplaatje. Cas Abou is makkelijk begaanbaar en beschikt over alle faciliteiten om van jouw stranddag een feest te maken. Buiten het (simpele) restaurant, mag je ook je eigen koelbox meenemen.

duiken
snorkelen

Playa Forti

Playa Forti is vooral bekend om het springen van de rotsen er vlak naast. Op de hoge rots vind je een restaurant met prachtig uitzicht over het strand, westpunt en de zee. Als je lang genoeg naar de blauwe zee tuurt zie je soms grote scholen vis of schildpadden voorbij zwemmen. Naast het restaurant vind je een klein plat stukje waar je vanaf het water in kunt springen. Het is er diep genoeg voor, maar je moet wel een geoefende zwemmer zijn, want het is niet helemaal ongevaarlijk. Soms zijn er jongens uit de buurt aan het springen. Het strand zelf heeft geen faciliteiten, alleen een paar vissersbootjes die op het strand liggen.

duiken
snorkelen

Daaibooi

Dit gratis toegankelijke strand is populair onder mensen van het eiland in de weekenden. Het kan dan ook best druk zijn. Er zijn strandbedjes te krijgen. Die moet je ophalen bij de bar en ook weer terugbrengen (je laat een kleine borg van Naf 10,- achter zodat je ‘m ook weer terugbrengt). Douchen kan ook, daarvoor koop je een muntje bij de bar. Het eten op Daaibooi is voornamelijk gefrituurd, maar soms zijn er verrassende dingen te krijgen. Het strand is netjes en er zijn parasols en een paar palmen voor schaduw. Er ligt vooral aan de waterrand prachtig wit zand en de diepte van de baai maakt dat er een mooie lange helderblauwe zee voor je ligt.

duiken
snorkelen

Grote Knip

Je hebt vast weleens foto’s voorbij zien komen van een immens helderblauwe zee, met op de voorgrond het bekende muurtje waar men op zit/staat/ligt om te poseren. Dat is nou Grote Knip. Je kunt hier gratis parkeren en het strand op. Bij het huren van een strandbedje betaal je wel FL. 6,-. In de weekenden in het strand druk bezocht door mensen van Curaçao, die veelal barbeques meenemen en soms hun eigen muziek draaien.
Tip: combineer een bezoek aan Kleine Knip met Grote Knip, deze stranden liggen bij elkaar.

duiken
snorkelen

Playa Jeremi

Soms ontdek je stranden waar je weinig van hoort, maar zéker de moeite waard zijn om te bezoeken. Playa Jeremi is hier één van. Het kleine strandje kenmerkt zich door het heldere water en witte zand. Klein maar fijn. Het is net als de meeste stranden ook een koraalstrand; je zal iets lastiger het water in kunnen. Neem zelf een koelbox en stoeltjes mee, veel faciliteiten zal je hier niet vinden.

duiken
snorkelen

Playa Kalki

Je moet een steile trap af om er te komen en dan tussen de bomen door kom je op Playa Kalki. Een prachtige duikspot met veel ongerept koraal. Het strand hoort bij het hotel Kura Hulanda, maar is toegankelijk en netjes. Er is een klein barretje beneden waar je wat drinken kunt halen. Snorkelen is ook een aanrader, omdat je op het uiterste westpuntje van Curaçao zit komen er nog wel eens verrassend zeeleven onder je door zwemmen. Er zijn bedjes te huur en als je naar het hotel loopt is daar ook nog een bar om een drankje te drinken.Tip: combineer een bezoek aan Kleine Knip met Grote Knip, deze stranden liggen bij elkaar.

duiken
snorkelen

Karakter

Voordat je bij het strand komt moet je door de poort van Coral Estate. Het is een villapark met grote huizen op enorme stukken grond. Genoeg bekende Nederlanders hebben een huis hier, soms kom je ze tegen op het strand. Het lange smalle strand is voorzien van mooie strandbedjes en genoeg schaduwplekken. In het water komen doe je via een trapje, maar het water is er heerlijk helder. Er is een bar/restaurant waar je lekker kunt lunchen en dineren. Helemaal bij het begin van het strand vind je een professionele duikschool en er ligt een boot voor de deur voor een mooie (duik)trip.

duiken
snorkelen

Playa Lagun

Helderblauw water, oude vissersbootjes op het strand en omgeven door rotsen maakt Playa Lagun een idyllisch strandje. Het strand kenmerkt zich door de hoge rotsen aan weerszijden van het water. Lagun staat bekend om z’n snorkel -& duikmogelijkheden; vaak vind je hier zeeschildpadden, verschillende tropische vissen maar bijvoorbeeld ook een octopus en in bepaalde seizoenen zelfs een rog of manta rey. Aan de rechterkant kun je met een stijle trap naar boven, waar je een restaurant vindt. Naast dat hier altijd veel leguanen te bewonderen zijn is een leuke bijkomstigheid het uitzicht; vooral een cocktail bij zonsondergang is een dikke aanrader.

duiken
snorkelen

Playa Piskado

Tot enige tijd terug kwam er eigenlijk nooit iemand bij Playa Piskado, op een paar lokale vissers na.Omdat zij hun vis schoonmaken op de pier en de restanten in zee gooiden kwamen daar schildpadden op af. En dat werd een attractie. De meerdere schildpadden weten feilloos de pier te vinden en zijn niet bang voor zwemmers of snorkelaars. Perfect fotomomentje, maar let wel: blijf op een afstandje en raak de dieren absoluut niet aan! Het strand is prima toegankelijk en er zijn zelfs bedjes te huur. Het zand is een beetje korrelig, maar voor een combinatie met een onvergetelijke schildpad encounter zeker de moeite waard.

duiken
snorkelen

Playa Largu

San Juan staat bekend om z’n landhuis en ongerepte stranden. Vanaf de weg ga je een zandweg in, die je leidt naar het landhuis San Juan en een portier de entree zal heffen om je toegang te geven tot een (of meerdere als je wil) van San Juan’s stranden. Alle stranden hebben geen faciliteiten; je zult zelf je stoeltjes, koelbox en overige dingen moeten meenemen (tip: neem iets mee om schaduw mee te creëren). Ondanks dat er geen faciliteiten zijn, is het de moeite waard om deze parels te bezoeken en een stukje ‘rauwe’ natuur te ervaren. Playa Largu, de naam zegt het al, is het langste strand van de 3 bij San Juan.

duiken
snorkelen

Playa Hunku

Naast het bekende Porto Marie vind je Playa Hunku; een verborgen parel die over het algemeen niet toegankelijk is voor publiek. Het strandje kan afgehuurd worden voor feesten & partijen en kenmerkt zich door een stukje ongerepte natuur met volledige privacy.

duiken
snorkelen

Playa Mansalina

Playa Mansalina is de meest bekende van de drie stranden bij San Juan. De naam dankt zich aan de vele Mansalinabomen die het strand telt. Dit zorgt voor schaduwplekken, maar heeft ook een keerzijde; de bladeren en vruchtjes bevatten een gif, wat bij aanraking of het eten van de appeltjes kan zorgen voor heftige reacties. Het strand is ideaal om met vrienden en familie een barbecue middag te houden, te snorkelen en te relaxen.

duiken
snorkelen

Shon Mosa

Playa Shon Mosa is het kleinste en meest intieme strandje van de drie stranden bij San Juan. Omgeven door rotsen en prachtig helder water is het de moeite waard om hier met je partner of vrienden een lekker dagje te chillen!

duiken
snorkelen

Santa Martha

Lange tijd was het Santa Martha Resort het decor van een verlaten resort. Inmiddels wordt er weer gebouwd aan een nieuwe resort. Één van de mooiste uitzichten op Curacao vind je op de heuvel als je aankomt bij Santa Martha. En voordat je naar dit strand gaat, kun je eerst wat culturele kennis opdoen bij Landhuis Santa Martha. Niet alleen is dit een van de mooiste landhuizen op Curaçao, het is ook nog eens een sociale werkplaats voor mensen met een beperking.

duiken
snorkelen

Blue Bay

Één van de meest kindvriendelijke stranden van Curacao is Blue Bay Beach. Dit resort staat ook wel bekend om z’n 18 holes golfbaan, en is een over het algemeen rustig strand met veel faciliteiten. Het strand is van alle gemakken voorzien, waaronder een kinderspeeltuin, verschillende restaurants/bars en een snackbar.

duiken
snorkelen

Boka Sami

Dit strand vind je bij het dorpje Sint Michiel en veel mensen uit het dorp komen hier een duikje nemen. Er zijn verschillende eettentjes in de buurt van het water, voornamelijk lokale ‘snèks’. Soms liggen in de baai van Sint Michiel grote olieboor platforms. Niet om naar olie te boren, maar vaak te wachten tot een volgende klus in de golf van Mexico. Omdat Curaçao buiten de ‘orkaangordel’ ligt liggen ze hier veilig.

duiken
snorkelen

Kokomo Beach

Vaerschenbaai zoals de baai officieel heet was jarenlang nauwelijks bereikbaar en had bijna geen faciliteiten. Inmiddels is er een mooie beachclub met strandbedjes, lunch en diner en een strand met palmen. De beachclub heeft regelmatig feesten maar is het allerbeste overdag te bezoeken voor een ontspannen dagje strand. De beroemde Kokomo-schommel hangt klaar voor je in het water (vacay-pic). Er is bediening op het strand, en voldoende schaduw voor een lekker drankje aan de (beach)bar een een lekker lunch. ’s Avond zijn ze open voor diner. Het is een prachtige duikplek, met veel koraal en vis. De geoefende duiker kan ook op diepte een articifial reef vinden met oude autowrakken. Links in de baai.

duiken
snorkelen

Parasasa Beach

Parasasa Beach is direct gelegen naast het Marriott Beach Hotel en is een openbaar strand. Het heeft voldoende parkeermogelijkheden en een vrij ruige kustlijn, dus vergeet geen waterschoenen mee te nemen als je het water in gaat!

duiken
snorkelen

Pirate Bay

Pirate Bay – eerder bekend als Hook’s Hut – is het bekendste strand bij Piscadera en biedt zowel ontbijt, lunch – als diner aan. Je kan er bedjes huren en buiten het restaurant van Pirate Bay vind je er ook een pizzarestaurant: ’Tomatoes’. Op zoek naar een tour die niet alledaags is? Je vind hier Aquafari; de bekende gele onderwaterscooters.

duiken
snorkelen

Do it for the 'gram

Bij deze beachclubs drink je de lekkerste cocktails

Onze insider tips

Leuk om te lezen