Beyglz

Het lekkerste geheim van Scharloo.

Over Beyglz

Heb je Punda al gezien? Alle steegjes van Otrobanda al ontdekt? Dan weten wij nog wel een plekje waar je nog niet eerder bent geweest en waar je de lekkerste lunch kunt scoren: Beyglz in Scharloo!

Scharloo is een opkomende wijk tegenover Punda, je vindt er prachtige statige gebouwen, grappige steegjes, maar ook enorme muurschilderingen. Vond je de kleuren van de Handelskade al tof? Dan ga je hier je hart kunnen ophalen. De kleuren spatten van de muren en de creativiteit komt je tegemoet met de vele creatieve kleine ondernemers en kunstenaars die in deze wijk zitten.

Een van die kleine ondernemers is Beyglz. Een idyllische en hippe broodjeszaak waar je terecht kan voor een serieuze werkafspraak, maar waar je je ook als toerist meer dan welkom voelt voor bijvoorbeeld een lunch. En ook wel eens fijn na die wandeltocht door Scharloo: er is verkoelende airco.

De grote muurschilderingen vind je aan de parkeerplaats. Gratis toegankelijk voor klanten van Beyglz en daarom dus meer dan prima te combineren. Als we zeggen dat de zaak een beetje verborgen zit, liegen we niet: neem de witte deur waar het bord Beyglz boven hangt. Nee, je trekt niet de verkeerde deur open. Dit is écht de ingang.

Je volgt de gang langs de lange krijtmuur, waar heel veel blije bezoekers al een boodschap op hebben geschreven en je komt in het hart van Beyglz terecht. De stenen klinkers steken af met het kleurige interieur en de bakstenen muur. Er zijn mensen in allerlei soorten en maten. Een stelletje zit rustig te kletsen in de gezellige zithoek en wacht op hun lunch. Terwijl een groepje vriendinnen het gezellig lijkt te hebben aan een van de tafels.

In de kleine broodzaak draait het om persoonlijke aandacht. Eigenaresse Candice serveert persoonlijk, op haar bonte servies, de verse wraps, een gezonde smoothie of lekkere taart. En hoe druk het ook is, ze heeft voor iedereen wel even tijd. Op het menu staat ‘vers’ centraal. Geen frisdranken hier te krijgen, maar alles vers en alles gezond. Zo vind je hier de ‘Halle Berry’: een smoothie van boerenkool, aardbei, ananas, verse jus en honing of ‘The Italian Job’ een bagel met huisgemaakte groene pesto, mozzarella, tomaat, basilicum, pijnboompitten en honing basilicum-dressing. Zeg eerlijk. Van zo’n lunch, daar krijg je toch trek van?

Nog steeds niet? Dan weten we zeker dat je na die wandeling door Scharloo wel een drankje kan gebruiken.

Tip van onze kant: Het klinkt een beetje gek op tropisch Curaçao maar probeer de ‘Looking for Alaska’. Roomkaas, gerookte zalm, avocado, rode ui en een hele fijne dressing. Eet smakelijk!

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Maandag 08:00 – 15:00
Dinsdag 08:00 – 15:00
Woensdag 08:00 – 15:00
Donderdag 08:00 – 15:00
Vrijdag 08:00 – 15:00
Zaterdag 08:00 – 15:00
Zondag gesloten